Mediáció – a békés megegyezés hatékony eszköze 

A mediáció a konfliktuskezelés egyik formája, amely során egy semleges harmadik fél,
a mediátor (közvetítő) segít abban, hogy a vitában álló felek között kölcsönösen
elfogadható megegyezés szülessen. A mediáció célja, hogy a lehető legrövidebb idő
alatt olyan egyezség szülessen, amellyel mindkét fél elégedett és egyikük sem
érzi vesztesnek magát. A mediációs folyamat végén létrejövő írásbeli megállapodás jogilag kötelező érvényű mindkét fél számára. A közvetítői eljárás alkalmazható minden olyan vitás esetben, amikor a felek a bírósági pereskedést szeretnék elkerülni.
Lehet családi, párkapcsolati, vagyoni, munkaügyi, gazdasági, környezetvédelmi vagy akárbüntetőügyeknél is mediátor segítségét igénybevenni. A felek önként vesznek
részt a folyamatban 
és ha úgy döntenek, szabadon távozhatnak.

Hogyan zajlik a mediáció?

A mediáció – a bírósági eljárással ellentétben – a nyilvánosság kizárásával zajlik és teljes diszkréció jellemzi. Bizalmi folyamat, amelyben a mediátornak titoktartási kötelezettsége van minden olyan adatra és információra vonatkozóan, amelyről a mediációs folyamat során, azzal kapcsolatban szerzett tudomást. Ez a titoktartási kötelezettsége a közvetítő eljárás befejeződése után is fennáll. A mediáció egy vagy több alkalmas találkozást jelent. A megbeszéléseket 1 vagy 2 mediátor tartja, közös megállapodás szerint. A mediátor nem képviseli egyik fél érdekeit sem, tanácsot sem ad és nem dönthet a vitás ügyben sem. Feladata, hogy segítsen megnyitni a kommunikációs csatornákat, és a felek felismerjék a közös célokat és kölcsönösen elfogadható javaslat szülessen a konfliktus feloldása, a megegyezés érdekében.
A mediációban mindkét félnek lehetősége van ismertetni saját álláspontját a vitás ügyben, és a mediátorok segítenek abban, hogy minden olyan téma megtárgyalásra kerüljön, amely valamelyik fél számára fontos a megállapodás érdekében. A mediációs folyamat végén létrejövő egyezség minden érintett fél számára előnyös megállapodás, hiszen csak a résztvevők egyetértésével jöhet létre.

A mediációs egyéni beszélgetés díja: 10 000 Ft/óra
A közös mediációs ülés díja: 10 000 Ft/óra

Az egyéni beszélgetés vagy a közös mediációs ülés helyszíne egy semleges, nyugodt környezetben lévő iroda vagy lakás.

A mediáció hossza függ az eset bonyolultságától, de általában 2-3 egyéni beszélgetésből áll, majd egy közös mediációs ülés következik, ami akár két-három óráig is eltarthat. Szükség esetén, és a felek közös megegyezésével, több alkalmas is lehet a közös mediációs ülés.

MIÉRT VÁLASSZON MINKET?

  • A Transit Coaching mediátorai számos területen szereztek közvetítői tapasztalatot az elmúlt 10 évben, pl. családi-, párkapcsolati, vagyoni-, munka- és gazdasági ügyekben. Célunk, hogy a felek közötti megállapodás létrejötte ne csak papíron jelentse a konfliktus lezárását, hanem valós megegyezés szülessen a felek között.
  • Bizalmasan kezeljük a ránk bízott információkat, biztos lehet benne, hogy diszkréciónk 100 %-os.
  • A bírósági eljáráshoz képest a mediációban sokkal rövidebb idő alatt születhet megegyezés, és ezáltal hamarabb le tudja zárni a másik féllel fennálló konfliktusát, véget érhet az a stresszes állapot, amelyet ez a konfliktus okoz Önnek.
  • A mediáció lényegesen olcsóbb, mint a bírósági eljárás
  • Mediátoraink folyamatosan képzik magukat: szakmai tanfolyamokon és szupervízióban vesznek részt. Hiszünk benne, hogy a tanulás életre szóló folyamat, ezért igyekszünk szakmai fejlődésünkre, tanulásunkra is időt fordítani, hogy minél jobb minőségben tudjuk ügyfeleinket kiszolgálni.

Hívjon minket a lenti telefonszámon vagy írjon nekünk és foglaljon konzultációs időpontot!

Az űrlap kitöltésével és elküldésével ön igazolja, hogy az Adatvédelmi Szabályzatot elolvasta és elfogadja.

Lépj velünk kapcsolatba!

Ha kérdésed van, oszd meg velünk!

Nem olvasható? Szöveg csere. captcha txt