Szupervízió segítő szakembereknek

A segítő szakember is hamar elfáradhat vagy kiéghet, ha magára veszi és cipeli ügyfelei terheit. Hiszen nap, mint nap emberekkel dolgozunk és óhatatlanul megérintődünk, ha egy nehéz helyzetben lévő ügyfél történetét hallgatjuk meg, vagy igyekszünk neki segíteni. Az empátiánk, szolidaritásunk révén könnyen elmosódhatnak személyes és szakmai működésünk határai és egyszer csak azt vesszük észre, hogy olyan problémák  foglalkoztatnak munka után is, olyan terheket cipelünk, amelyek nem is a mi problémáink, de mégis megnehezítik mindennapi életünket.

A szupervízióban segítünk letenni ezeket a terheket, ránézni szakmai működésedre, és visszajelzésekkel, kérdésekkel támogatjuk személyes és szakmai kompetenciád megerősödését, fejlődését. A szupervízióban konkrét szakmai esetekkel dolgozunk.

A szupervízor a “külső szem”, aki tükröt tart, és aki segít abban, hogy meglásd azokat a működési mintáidat, amelyek akadályoznak vagy éppen támogatnak egy nehéz helyzet megoldásában, kezelésében. A szupervízor nem ítélkezik, nem ad tanácsot. Meghallgat, kérdez, visszajelez, megerősít, bátorít, új nézőpontot kínál. 

Miben segít a szupervízió?

 • Tudatosabbá válsz személyes és szakmai működéseddel kapcsolatban
 • Fejlődik önismereted, új felismerésekkel gazdagodsz
 • Fejlődik határtartási képességed
 • Megerősödik önbizalmad, önértékelésed
 • Inspirációt és bátorítást kapsz, szakmai kompetenciád fejlődik.

MIÉRT VÁLASSZ MINKET?

 • A Transit Coaching szakemberei diplomás szupervízorok, több, mint 10 év szakmai tapasztalattal. Folyamatosan vezetünk egyéni és csoportos szupervíziókat és ügyfeleink visszajelzései is azt mutatják, hogy értékelik azt a nyitott, elfogadó, szeretetteli légkört, amelyben dolgozunk.
 • Teljes szakmai diszkrécióra számíthatsz, hiszen működési alapelvünk, hogy a ránk bízott információkat bizalmasan kezeljük.
 • A szupervízió során szelíden, a határaidra figyelve segítünk megerősíteni szakmai személyiségedet.
 • Szupervízoraink maguk is folyamatosan járnak szupervízióba és képzik is magukat. Hiszünk benne, hogy a tanulás életre szóló folyamat, ezért igyekszünk szakmai fejlődésünkre, tanulásunkra is időt fordítani, hogy minél jobb minőségben tudjuk ügyfeleinket kiszolgálni.

Hogyan indul, hogyan zajlik a szupervízió?

A szupervízió lehet egyéni vagy csoportos folyamat. Először, mindenféle kötelezettség nélkül, egy személyes vagy telefonos beszélgetés során igyekszünk megismerni motivációdat, igényedet, és röviden bemutatjuk, mi hogyan dolgozunk. Ha megvan a kölcsönös szimpátia, akkor 5-10 alkalmas folyamatra szerződünk, közös megállapodás szerint. 

A szupervízió témái lehetnek például:

 • egy konkrét (hozott) eset megbeszélése – mi történt, hogyan reagáltam, hogy érzem magam stb.?
 • döntési-, krízis- és konfliktushelyzetek
 • határaim, határtartás
 • kapcsolataim, kapcsolatépítés, hogyan hatok?
 • értékeim, előítéletek
 • szerepeink
 • mi történik a csendben?
 • magabiztosság, önbizalom
 • konfliktus vagy konfrontáció?
 • énerő, szakmai érettség

Az egyéni vagy csoportos szupervízió helyszíne egy semleges, nyugodt környezetben lévő iroda vagy lakás.

A Covid-19 vírushelyzet miatt a szupervíziós üléseket online, ZOOM / Google Meet  vagy más online platform segítségével tartjukAz online szupervízió technikai részletei hasonlóak, mint az online tanácsadás oldalán leírtak.

Az egyéni szupervízió díja: 15 000 Ft/óra.

Csoportos szupervízió esetén a díj a résztvevők és az alkalmak számától függ (alkalmanként 2-3 óra). Az ár megállapításánál kiindulópontul a Magyar Szupervizorok és Szupervizor-Coachok Társasága által ajánlott óradíj szolgál.

Nagyon szeretem azt a megtartó figyelmet és szelíd biztonságot, amit Judit és Gábor szupervízióján megtapasztalhatok. Így marad erőm arra, hogy szembesüljek és tudjak dolgozni a „szörnyeimmel”, amelyek megjelennek az általuk tartott tükörben. Szeretem azt is, ahogy a többi résztvevő erőforrásait is behívják a munkába – olyan ‘egy mindenkiért, mindenki egyért’ érzés. Legutóbb egy ügyfelemmel való elakadásom párhuzamos folyamata jelent meg közöttünk. Miközben átéltem a kínt, azt is éreztem, hogy mindenki szorít nekem, értem dolgozik. A folyamat végére éreztem, tudtam, hogy most tovább fogok tudni lépni az ügyfélfolyamatomban. Így is lett, megváltozott a hozzáállásom, és megváltozott a dinamika. Köszönöm. (G. Kati)

„Először azt az alapérzést emelném ki, hogy határtalan biztonságot éreztem a csoportban azáltal, amilyen tudatosan és professzionálisan vezettétek és kézben tartottátok a folyamatot, barátságosan terelve bennünket vissza a megtartó mederbe. Ezen kívül a csoport erejére hívnám fel a figyelmet, amit szinte észrevétlenül hoztatok felszínre, engedve és buzdítva minket arra, hogy szívvel-lélekkel támogassuk egymást. A ráadás élményem pedig, amit minden érdeklődő figyelmébe ajánlanék, hogy a résztvevők kivétel nélkül kaptak választ vagy válaszokat az elején jól megfogalmaztatott szupervíziós kérdésükre. Páratlan élmény volt” (P. Bence)

Hívj minket vagy írj nekünk és foglalj konzultációs időpontot!

Az űrlap kitöltésével és elküldésével igazolod, hogy az Adatvédelmi Szabályzatot elolvastad és elfogadod.

Lépj velünk kapcsolatba!

Ha kérdésed van, oszd meg velünk!

Nem olvasható? Szöveg csere. captcha txt